A 2014-2020-as időszak nemzetközi együttműködést segítő uniós támogatásai ebben az évben jelentetik meg első pályázati felhívásukat

Publikálva: 2015. április 15.

A transznacionális együttműködési programok lényege, hogy az egy területi egységként értelmezhető, több országból álló területek intézményei közösen keressenek megoldásokat a térséget érintő problémákra. Magyarország 2014-től az Interreg CENTRAL EUROPE, valamint a DUNA transznacionális együttműködési programokban vesz részt. A CENTRAL EUROPE első pályázati felhívása februárban jelent meg, míg a DUNA programé szeptemberre várható.

Az INTERREG EUROPE interregionális program a Strukturális Alapok támogatásaival kapcsolatos, azok hatékonyságát javító nemzetközi együttműködéseket, tapasztalatcserét támogat. A program az unió teljes területéről, valamint Norvégiából és Svájcból vár partnereket a projektekbe. Első pályázati felhívása – előzetes formában - már elérhető a program honlapján. A pályázatok benyújtására a programdokumentum jóváhagyását követően lesz lehetőség, várhatóan a június-július folyamán. 

A programokról bővebben itt olvashat. 

Menü

Főoldal

Navigáció