Az ESPON Európai Területi Társulás új igazgatót keres

Publikálva: 2015. november 20.

Az ESPON 2020 interregionális együttműködési program szakmai végrehajtásáért felelős Európai Területi Társulás felhívást tett közzé az igazgatói poszt betöltésére.

A 2014-2020 között megvalósuló ESPON 2020 program célja területi tények gyűjtése és vizsgálata az európai területi folyamatok megismerése érdekében az uniós, tagállami és regionális szakpolitikák területi megalapozottságának erősítéséhez. Az ESPON 2020 program jogszabályoknak megfelelő végrehajtásáért a luxemburgi székhelyű irányító hatóság felelős, a program szakmai célkitűzéseinek teljesítése azonban a három belga régió és Luxemburg által megalapított ESPON Európai Területi Társulás – angol rövidítéssel ESPON EGTC – feladata.

Az ESPON EGTC jelenlegi igazgatója, az ESPON program végrehajtásában a korábbi időszakokban is vezető szerepet vállaló Peter Mehlbye 2016 tavaszán nyugdíjba megy, így az igazgatói szék megüresedik. Erre való tekintettel az ESPON EGTC közgyűlésének elnöke nyilvános felhívást adott ki, amelyben nagy szakmai felkészültséggel és sokéves vezetői tapasztalattal rendelkező jelölteket keresnek, akik ambíciót éreznek az ESPON 2020 program szakmai tevékenységeinek magas színvonalú koordinálására egy 18-19 fős luxemburgi munkaszervezet élén.

A részletes kiírás itt tekinthető meg. A jelentkezési határidő: 2015. december 15. 16:00

Az ESPON 2020 programról további információ található a Kormány Regionális Politika tematikus portálján ide kattintva és a program honlapján.

Menü

Főoldal

Navigáció