Már lehet jelentkezni az ESPON 2020 programindító rendezvényére

Publikálva: 2015. május 7.

A 2014-2020 közötti időszakban is folytatódik az ESPON program. A program célja területi tények, folyamatok kutatása és elemzése kutatóhálózatok támogatásán keresztül az uniós, tagállami és térségi szakpolitikák fejlesztésének érdekében. Az ESPON 2020 programdokumentumot az Európai Bizottság 2015. februárban fogadta el, így megkezdődhet annak végrehajtása.

Az ESPON 2020 első jelentős eseménye a programindító szeminárium, amelyre szerte Európából várják a jelentkezőket. A luxemburgi irányító hatóság tájékoztatása szerint számítanak a szakmai partnerek, a jövőbeli felhívások iránt érdeklődők és más szakpolitikai szereplők részvételére is. Az Európai Tanács soros elnökségére tekintettel a rendezvényt Lettországban, Jurmala városában rendezik meg 2015. június 3-4-én. Az eseményre szóló felhívás és programtervezet itt érhető el, regisztrálni pedig itt lehet 2015. május 24. 15 óráig.

 

A programindító szeminárium keretében sor kerül majd az ESPON 2020 bemutatására, és szó lesz a program végrehajtásának újdonságairól, a támogatott tevékenységekről, a tervezett kutatási témákról, valamint a program kiírásain való részvételről is.

 

Az ESPON 2020 programról további információ található a Kormány Regionális Politika tematikus portálján ide kattintva és a program honlapján.

 

Menü

Főoldal

Navigáció