Elérhetővé vált az Interreg Europe Program Szakpolitikai Tudásfórumának új szolgáltatása! A peer review (szakértői értékelés) azon helyi, regionális és nemzeti fejlesztési programokért felelős hatóságok számára kínál kiváló lehetőséget, akik szeretnének nemzetközi együttműködést kialakítani és javaslatokat kapni más európai régióktól.

Az értékelés során a hasonló problémákkal küzdő térségek (peers) helyszíni látogatás keretében megismerik a kezdeményező fél helyzetét és kihívásait. Ezt követően tapasztalataik alapján javaslatokat fogalmaznak meg az adott fejlesztési program vagy stratégia hatékonyabb végrehajtása érdekében. A szolgáltatás angol nyelvű.

A szakértői értékelésre való jelentkezés egy online kérdőív benyújtásával történik, melyet a Policy Learning Platform regisztrációt követően lehet kitölteni. A leadás határideje 2018. október 31., de mivel a pályázatok értékelése folyamatosan zajlik, érdemes az adatlapot lehetőség szerint már korábban benyújtani.

További információk találhatóak a program honlapján, a legfontosabb tudnivalókat a csatolt pályázati felhívás  foglalja össze. 

Esetleges kérdéseikkel a program nemzeti kapcsolattartójához, Csintalan Lilianhoz fordulhatnak a OIWOuZpgmaBCZf9OOk2MzYzzZ2FicmllbGxhLmxpbGlhbi5jc2ludGFsYW5AcG0uZ292Lmh1 e-mail címen.