Az ESPON 2020 program célja területi tények gyűjtése és vizsgálata az európai területi folyamatok megismerése érdekében az uniós, tagállami és térségi szakpolitikák területi megalapozottságának erősítéséhez.

Az ESPON 2020 program harmadik nyilvános szemináriumát 2016. június 16-17-én tartják – az Európai Tanács soros elnökségére tekintettel – ezúttal Hollandiában. A szeminárium fókuszában– a holland elnökség programjával összhangban – az európai regionális versenyképesség területi dimenziói állnak. Az ESPON program kiemelt célja többek között a versenyképességet, a növekedést és foglalkoztatást elősegítő szakpolitikák tervezésének területi tényekkel történő megalapozása. Ennek sikerét szolgálja ez a szeminárium is.

A rendezvényre az ESPON program teljes területéről várják a jelentkezőket, különös tekintettel a szakmai partnerekre, kutatókra, szakpolitikai szereplőkre és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakemberekre, akiknek tudás- és tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre lesz lehetőségük a fenti témában.

Az eseményre szóló felhívás és programtervezet itt érhető el, regisztrálni pedig itt lehet 2016. június 1. 15:00 óráig.

Az ESPON 2020 programról további információ található a Kormány Regionális Politika tematikus portálján ide kattintva és a program honlapján.